Hoe onderhoud je een kapsel van de kapper

Kappersopleiding Ede

Wanneer iemand in korte tijd verschillende verwondingen aan het hoofd heeft opgelopen, verliest zijn/haar haar zijn vitaliteit. Het haar wordt droog, breekbaar, slap en ongezond. Het haar verliest de elasticiteit om terug te veren wanneer er aan het haar getrokken wordt. Het haar groeit niet langer omdat het verstrikt raakt in de kam bij het uitkammen van ongelijke lengtes. De persoon is niet in staat om een natuurlijke coupe te verkrijgen omdat zijn/haar hoofd te druk is om de lange lijst van korte coupes te beheren om de uiteinden van het haar perfect op één lijn te krijgen. Het eindresultaat: het haar ziet eruit alsof het in het midden is gesplitst en het lijkt alsof er een moedervlek op het hoofd zit.

De tijdige verzorging van een kapper speelt een belangrijke rol bij het uiterlijk van het haar en een kappersopleiding. Het kapperspersoneel of de uitsmijters zorgen ervoor dat het werk van een kapper snel gedaan wordt. Zij ruimen meestal de omgeving op en zorgen ervoor dat de kapper verzekerd is van een passerende klant, zodat hij/zij zijn/haar afspraak nakomt. Het personeel dient ook als een soort eerste verdedigingslinie om klanten af te weren die zich schuldig maken aan bedreigend gedrag. De uitsmijters zorgen er ook voor dat het geschreeuw van klanten niet interfereert met de succesvolle voltooiing van het kapsel.

Ervoor zorgen dat er een haarstylist is die handig is voor de klant is ook noodzakelijk om geen kostbare tijd te verliezen. Het personeel moet over de modernste apparatuur beschikken, zodat ze de best mogelijke service kunnen verlenen. Ze moeten ook de apparatuur in de gaten houden.

Voor de hairstylisten, laat het hebben van meerdere pools van klanten hen toe om verschillende hairstyling technieken te leren. Het hebben van de pool van hun klanten stelt hen in staat om de beste aanbevelingen te doen over welk kapsel te gebruiken. Aan de andere kant moeten de stylisten ervoor zorgen dat ze voortdurend worden bijgewerkt op het gebied van schoonheidsproducten. Aangezien de klanten misschien moeten veranderen, moeten ze bewust worden gemaakt van de nieuwste stijlen en manieren om de glans van hun haar te behouden. Ten slotte, aangezien het personeel soms aanbiedt om het haar van de klanten te knippen, moeten ze gezonde kapsels in acht nemen om ervoor te zorgen dat de klanten niet lijden onder knipbeurten die ze in een professionele salon niet zouden krijgen.

Lees meer:
Kapperscursus 
Kappersopleiding