Hoe koop je goedkope kleren?

Herenmode Eindhoven

Bovenkleding is de grootste winstpost voor dames- en herenkledingwinkels. Alle kledingstukken worden verkocht tegen prijzen die ver onder de detailhandelprijs liggen, en dus hebben deze winkels een aanzienlijke winstmarge. Topmerken zoals Gucci, Prada, Levi’s, Calvin Klein, Armani, Versace, en damesaccessoires zoals portefeuilles, cosmeticatassen, oorbellen, horloges, armbanden, enz. worden in deze en andere winkels verkocht via schaduwverkoopvolumes. De winstmarge op herenkleding (overhemden, t-shirts, jeans, pakken, truien, enz.) is nog groter dan die op dameskleding.

De vraag die bij mij opkomt, is waar deze miljoenen vrouwen hun kleding kopen. Vrouwenkleding kost toch veel meer dan mannenkleding. Deze Rs.500 crore of 7,4 miljard dollar die Locatelli aan bovenkleding verkoopt, wordt slechts door enkele bedrijven in eigen zak gestoken. Naar mijn mening is de vrouwenkleding zonder scrupules die bedrijven die goedkope Chinese arbeidskrachten opkopen, er hun westerse contouren aan toevoegen, en het verkopen aan diezelfde sympathieke kopers die niet de moeite nemen om de arbeiders te vragen wat ze doen voor de kost, en misbruik van hen maken als ze klagen wanneer ze geld nodig hebben voor hun gezin. Hoewel de leugen natuurlijk aan hen is verteld.

Wat zijn de opties voor wie goedkopere kleren wil kopen? De eerste optie is kleding te kopen die kant-en-klaar is en geen merk draagt. De kwaliteit en het etiket zijn intact, en het kledingstuk wordt verkocht tegen de prijs die door het merkzegel is toegestaan. Het is echter een gangbare praktijk in veel kledingfabrieken om de prijs een beetje te verlagen om toekomstige aankopen te verdienen. Als u zo’n verkoper vindt (die confectiekleding verkoopt) en de prijs is hoog, stop dan en zoek verder. De volgende mogelijkheid is om online een vergelijking te maken. Naar mijn mening kan maximaal worden bespaard door confectiekleding te kopen. De koper kan een betere prijs krijgen als hij of zij ervoor kiest om een mix-en-match kledingstuk te kopen. In dit geval hoeft de koper niet twee tot drie keer identieke kledingstukken naar hetzelfde ontwerp te kopen.